R. Verbeek /PHT


Technische Verantwoording Modellen


Alle modellen werken op een USB-gelijkspanning van 5 Volt. In vaktermen noemen we dit ZEER LAGE SPANNING, Ook wel ZWAKSTROOM genoemd.
Deze spanning is ongevaarlijk voor mens en dier
. De modellen van PHT zijn zo gemaakt dat bij foute aansluiting zowel mens, model als voedend apparaat veilig zijn en blijven.  Met deze kennisgeving is een leerling (student) veilig aan het werk met PHT materiaal. Toch wordt bij iedere workshop of technische les van PHT, in welke vorm dan ook, gewaarschuwd voor de gevaren van elektriciteit. Gelukkig weet 99,99% van de bevolking dat je af moet blijven van 230 Volt systemen. Voor de leerling (student) moet duidelijk worden dat onder spanning werken nooit is toegestaan behalve wanneer er geschiktheid is om dit wel te doen. Bij de modellen van PHT is dit van toepassing. 

De leerling (student) werkt met stekkers. Deze stekkers zijn ontworpen voor mini-elektronica. De stekkers kunnen geen contact maken met 230 Volt wandcontactdoosaansluitingen. In die zin hoeft u zich geen zorgen te maken wanneer een leerling (student) aan het werk is en aan uw zicht is onttrokken.

De laatste modellen zijn verwerkt in ABS-bakjes. (ABS ook toegepast bij lego-blokjes) Deze bakjes zijn recyclebaar.
Voorts zijn de modellen zo technisch doorberekent dat er alleen op nominaal of onder nominaal spanningsniveau wordt aangestuurd. Dit houdt dus in; voor elektronica-onderdelen geldt dat deze een "leven lang" meegaan.  Vandaar de melding, minmaal 10 jaar kan een model mee.